Fa teraszburkolatok

Értékesítés | Szaktanácsadás | Kivitelezés

Prémium fa teraszburkolatok

A fa természetes varázsa

A fa színe, egyedi rajzolata, illata szinte minden embert kellemes, jó érzéssel tölt el. A fa teraszburkolat ebből adódóan szinte minden esetben meghitt, otthonos hangulatot kölcsönöz melegségével, természetközeliségével. A kültéri burkolatok közül tulajdonképpen kizárólag a fa, vagy a valamilyen fa származékból előállított WPC teraszburkolatok nevezhetők  kültéri “meleg burkolatnak”. A hagyományos kő vagy más csempe járólapok sosem tudják azt a harmonikus kellemes érzetet adni, amit a fa teraszburkolatok nyújtanak.

Thermo kőris - fa teraszburkolat

MIÉRT FA TERASZBURKOLAT

Z
Természetes alapanyag
Z
Otthonos megjelenés
Z
Harmonikus érzés
Z
Környezetkímélő
Z
Nincs felfagyás

Kínálatunkban olyan fa teraszburkolat megoldásokkal állunk rendelkezésre, melyekkel igyekszünk minden igényt kielégíteni, legyen szó lakossági, irodai, vagy akár közösségi terek burkolatáról.

Kültéri fa teraszburkolat megoldásaink között a fenyőktől kezdve, a különleges rajzolatú kőris fán keresztül, több egzotikus struktúrával rendelkező fafaj megtalálható. Minden fafajnak, ezáltal a belőle készült fa teraszburkolatnak is saját karaktere, egyénisége van.

Döntéskor fontos szerepet játszik, hogy milyen funkciót szánunk a kültéri faburkolatnak, milyen színt, árnyalatot vagy rajzolatot szeretnénk látni. Ha segítségre van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal, hogy kiválaszthassa melyik burkolat lesz a legmegfelelőbb az Ön számára.

Az ideális kivitelezési megoldás megtalálásához továbbá, a terület specialistájaként, hozzáértő szak-tanácsadással, vagy komplett lebonyolítással tudjuk segíteni teraszburkolatának megvalósítását, a tervezésen keresztül a kivitelezésig.

FA TERASZBURKOLAT KÍNÁLATUNK

Thermo kőris teraszburkolat

Thermo Kőris kültéri faburkolat

A hazai piacon fellelhető egyik legértékesebb fa teraszburkolat. Egyedi rajzolata, évgyűrű vonalai rendkívüli elegáns és otthonos megjelenést biztosítanak. Az európai kőris hazája jellemzően Közép-Európa, egészen az eurázsiai övezetig. Ez a hazai lombos fa 35 méteri magasra is megnőhet, melynek köszönhetően alkalmas változatos és értékes termékek, így például fa teraszburkolat előállítására is.

Thermo Borovi kültéri faburkolat

Alapanyagát az európai borovi fenyő adja. A fenyő akár 30 m magasra is képes megnőni vágásérett korára. Általánosságban elmondható, hogy származását illetően minél északabbról érkezik, ahol jellemzően zártabb erdőkben fejlődik ki az állomány, sűrűbb évgyűrű, illetve szálszerkezet alakul ki, ezáltal tartósabb, időt állóbb fa teraszburkolat állítható elő.
Vörösfenyő, fa teraszburkolat

Vörösfenyő kültéri faburkolat

A vörösfenyő Közép-Európától egészen Eurázsiáig őshonos, és a legtartósabb tűlevelű fafaj. Jellegzetessége, hogy akár 40 méter magasra is megnő vágásérett korára, valamint magas gyanta tartalma miatt rendkívül tartós és jellegzetes természetes illattal rendelkezik. Általánosságban elmondható, hogy származását illetően minél északabbról érkezik, ahol jellemzően zártabb erdőkben fejlődik ki az állomány, sűrűbb évgyűrű, illetve szálszerkezet alakul ki, így időt állóbb fa teraszburkolat állítható elő belőle.
Trópusi fa teraszburkolat

Trópusi fa teraszburkolat

A trópusokról érkező egzotikus fafajok felhasználhatóságukat tekintve rendkívül sokoldalúak. A természetes élőhelyük egyedi mikroklímájának köszönhetően magasságuk eléri akár  a 45 métert és nem ritka az akár 25 méterig teljesen göcsmentes rönk. Ebből adódóan magas minőségű teljesen csomómentes és egyenes szálfutású fa teraszburkolat profilok alakíthatóak ki.

A KÖRNYEZETTUDATOSSÁG JEGYÉBEN

Fa teraszburkolat kínálatunk megválasztásánál, nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy kizárólag FSC logóval ellátott termékek kerüljenek forgalomba. Az FSC (Erdőgazdálkodásért Felelős Tanács) egy nemzetközi, globálisan fellépő szervezet. Tevékenységének központi eleme egy a felelős erdőgazdálkodást igazoló tanúsítványrendszer terjesztése és üzemeltetése.

Az FSC tanúsítványának megléte szavatolja, hogy az erdőgazdaságok, faipari üzemek, bútorgyárak stb. elfogadják és betartják a szervezet szigorú szabványait és előírásait, és az általuk forgalmazott termékek megfelelnek a környezettudatos és társadalmilag felelős termelés, gyártás feltételeinek. A rendszer megfelelő működése esetén a fogyasztó biztos lehet benne, hogy vásárlásával segíti a felelős termelést és a környezettudatos gazdálkodást, és közvetetten maga is hozzájárulhat a föld erdőinek megóvásához és gyarapításához.

REFERENCIA MUNKÁINK

Otthonos trópusi fa teraszburkolat
Hangulatos terasz fából
Fa teraszburkolat medence körül