Vörösfenyő
Fa teraszburkolatok

Értékesítés | Szaktanácsadás | Kivitelezés

Vörösfenyő fa teraszburkolat

A vörösfenyő Közép-Európától egészen Eurázsiáig őshonos, és a legtartósabb tűlevelű fafaj. Magas gyanta tartalma miatt rendkívül tartós és jellegzetes természetes illattal rendelkezik. Kültéren történő felhasználás esetén az időtállósága 10-25 év. Az európai fenyők közül a vörösfenyő anyaga a legkeményebb és legtartósabb.

Tömör szerkezetű, ellenálló, jól megmunkálható fafajta. Olajos felületkezelés után erősen sötétedik. A vetemedésre és repedésre hajlamos fenyőfajta, ami azonban nem befolyásolja terhelhetőségét, viszont fontos a kialakítandó fa teraszburkolat helyes rögzítésének megválasztása szempontjából. Ennek megválasztását javasoljuk szakemberrel egyeztetni.

Általánosságban elmondható, hogy származását illetően minél északabbról érkezik, ahol jellemzően zártabb erdőkben fejlődik ki az állomány, sűrűbb évgyűrű, illetve szálszerkezet alakul ki, ezáltal tartósabb, időt állóbb fa teraszburkolat állítható elő belőle.

FSC4

Vörösfenyő

Burkolat profil

Csak rendelésre!

MIÉRT A VÖRÖSFENYŐ FA TERASZBURKOLAT?

\
kedvező ár
\
tartós fafaj
\
hagyományos profil
\
rusztikus rajzolat
Thermo borovi, fa teraszburkolat

RENDSZERELEMEK, KIEGÉSZÍTŐK

Vörösfenyő fa teraszburkolat elem

Burkolat profil

25 x 144 mm
változó hosszméretek
tömör, nút nélküli profil
két oldalas mikro bordás felület
Olaj2

Felületkezelő olaj

színtelen
kültéri teraszburkolat
kezelő olaj
0,75, 2,5,5,0 literes kiszerelés
Vörösfenyő stafni

Alátét profil

50 x 50 x 3660 mm
tömör profil
gyalult felületű
tartós fa alapidom
Csavar3

Terasz csavar

5,5 x 50 mm “antikbarna”
A4 saválló, prémium minőségű
terasz csavar
“torx” fej
Teraszcsavar

Alapidom rögzítő

8,0 x 100 mm
horganyzott
tölcsér peremes beütőék
100 db / doboz

KIZÁRÓLAG MINŐSÉGI ALAPANYAG

A nálunk vásárolt Vörösfenyő fa teraszburkolat profilokat kizárólag első osztályú készletekből kínáljuk. A garantált minőség érdekében kiszállítás előtt egyesével újra átválogatjuk az egyes teraszburkolatokat, elemeket, hogy Ön kizárólag prémium terméket kaphasson!

RÉSZLETES ÁRLISTA
VÖRÖSFENYŐ FA TERASZBURKOLAT

Az aktuális árakról és készlet elérhetőségekről érdeklődjön!

AMIT TUDNI KELL A FA TERASZBURKOLATOKRÓL

Kültéri felhasználása során, az időjárás és fény hatására a fa teraszburkolat színe ezüst-szürke árnyalatba fordul. Ennek oka – melyet sokan nem tudnak – egészen egyszerű. A fa, mint alapanyag “lignint” tartalmaz, ami a fény hatására, szürkül. Ez a jelenség sajnos nem elkerülhető, mivel a fának ez egy alap összetevője a folyamat pedig természetes. A “szürkülés” bekövetkezésének ideje kitolható különböző, kimondottan erre a célra alkalmas kültéri felületkezelő olajokkal. A rendszeres felületkezelés elvégzésé nem csak esztétikai szempontból ajánlott, elvégzése hatására a faanyag tartósabb és időt-álóbb is lesz. Hála a témával foglalkozó felületkezelő anyag gyártóknak, mára már több cég kínálatában is elérhetőek olyan anyagok, melyek hatására – állapottól függően – megújítható a fa burkolat megjelenése.

REFERENCIA MUNKÁINK

Fa teraszburkolat
Wpc burkolat kertben
Kültéri fa teraszburkolat