WPC KIVITELEZÉS

WPC ÉS FA TERASZBURKOLAT KIVITELEZÉS, TELEPÍTÉS, LERAKÁS

Minőség | Megbízhatóság | Szakértelem

WPC TERASZBURKOLAT LERAKÁSA SZAKSZERŰEN

Mert a minőség, csupán döntés kérdése…

WPC vagy fa teraszburkolat kivitelezés, lerakás

A megálmodott fa padló vagy WPC teraszburkolat megvalósításának első lépése természetesen a megfelelő burkolat kiválasztása, azonban az értékes alapanyag önmagában még nem teljes biztosíték arra, hogy valóban azt az élményt fogja adni a teraszburkolat, amit elvárunk tőle. Legyen szó akár fa- vagy WPC teraszburkolatról, rendkívül fontos a minőségi, szakszerű kivitelezés, lerakás.

Mindezek ismeretében jöhet a következő feladat: a megfelelő és megbízható fa- vagy WPC teraszburkolat kivitelező kiválasztása. Azonban, amikor elkezd az ember WPC terasz burkolás vagy kültéri padlóburkolat témában keresgélni, hamar szembesül azzal, hogy ez a feladat a hagyományos szakmunkák közül egyikhez sem köthető közvetlenül. Kihez lehet akkor fordulni? Ki végez ilyen munkát?

WPC kivitelezés

A WPC teraszburkolat kivitelező, lerakó választása

A kérdés tehát jogos: kihez lehet akkor fa- vagy WPC kivitelezés témában fordulni? Magyarországon körülbelül 12-15 éve jelentek meg az első WPC padlók és teraszburkolatok, amik magukkal hozták a WPC lerakásának igényét is.

Az anyag jellegéből adódóan, és a megmunkálásához szükséges faipari szerszámokból eredően, ez a terület leginkább az asztalos szakmához köthető. Ezért is alakult úgy, hogy jellemzően ebből a körből fejlődtek ki a fa- vagy WPC burkolatok telepítésére specializálódott szakemberek, kivitelező csapatok. Az építőipari kivitelezéseknek ez csupán egy kis szegmense, ezért kevesen specializálódtak erre a területre. Ezért is ajánlott körültekintőnek lenni, és olyan szakemberre bízni a munkát, aki valóban járatos a fa- vagy WPC padló készítésben.

Ahogy az sajnos lenni szokott, a termékek népszérűsödése magával hozta, hogy egyre több vállalkozó vág bele ilyen jellegű feladat elvégzésébe. Sajnos sok esetben tapasztaljuk – a szükséges hozzáértés és a gyakorlat hiányában –, ha az egyébként értékes burkolat egy silány, rossz minőségű telepítéssel párosul, akkor gyakran visszafordíthatatlan hibákkal szembesül a megrendelő, és a megálmodott terasz, könnyen bosszúságok forrásává válhat.

wpc teraszburkolat lerakása

Minőségi WPC kivitelezés, kültéri padló lerakás

Az általunk forgalmazott fa és WPC kültéri padlóburkolatok még az alsóbb árkategóriában is jelentős tételt képviselnek. Azt valljuk, hogy a termékek minőségével, értékével összhangban kell állnia a kivitelezésnek, és alapelvárás a szakszerű, időtálló kivitelezés.

A WPC teraszburkolatok lerakása, telepítése során a termék sajátosságainak ismeretében szükséges a munkát elvégezni. Ezért javasoljuk, hogy a fa vagy WPC kivitelezés elvégzését bízza hozzáértő, erre a területre specializálódott, tapasztalt szakemberekre! Mi ebben is tudunk segíteni.

A nálunk vásárolt fa- vagy WPC teraszburkolat kivitelezési, lerakási munkáját kiemelt prioritással igyekszünk kezelni, és biztos lehet abban, hogy az értékes teraszburkolata szakszerű, minőségi kivitelezésben részesül, hogy a megálmodott terasza egy valódi élménnyé váljék az Ön számára.

WPC teraszburkolat telepítés

Legyen szó fa vagy WPC padló kivitelezésről, lerakásról, kizárólag profi szerszámokkal és gépekkel dolgozunk. Ügyelünk az ápolt megjelenésre, a pontos és tiszta munkára, ezzel is megalapozva a minőségi munkavégzést.

Ne tartozzon azok közé, akik az értékes, minőségi teraszburkolat megvásárlását követően, a kivitelezési munkát már nem profi, erre a területre specializálódott szakemberekre bízzák, mert ebből sajnos komolyabb problémák is keletkezhetnek! Ez nem ritkán a burkolatok teljes mértékű, javíthatatlan károsodásához vezethet.

 

TERASZBURKOLÁS GONDOS ELŐKÉSZÜLETTEL

HOGYAN IS NÉZ KI MINDEZ NÁLUNK?

Ha felmerül Önben az igény WPC kivitelezést illetően, nincs más teendője, mint azt jelezni felénk elérhetőségeink valamelyikén.

Megkeresése után felvesszük Önnel a kapcsolatot, majd a feladat átbeszélését követően tájékoztatást adunk a kivitelezés menetéről és a hozzávetőleges várható költségekről. Amennyiben az ár nagyságrendileg megfelel a megrendelői elképzeléseknek, minden esetben helyszíni felmérést javasolunk.

Időpontot egyeztetünk, hogy mikor lenne alkalmas Önnek a felmérés. A felmérés alkalmával képet kapunk a helyszíni körülményekről, a burkolandó alapterület méreteiről, formai kialakításáról. Igény esetén egyeztetni tudunk a kapcsolódó szakmunkákkal, a szükséges együttműködésről.

A felmérést követően, a rögzített adatok szerint egy méretpontos alaprajz és burkolat kiosztási terv készül a burkolandó területről. A kiosztási terv jóváhagyása után, meghatározásra kerül egy végleges alapanyag szükséglet, illetve a munka teljes ismeretében egy fix kivitelezési ár.

Az elfogadott árajánlat után egy egyeztetett időpontban elvégezzük a feladatot. A munka befejeztével bízunk benne, hogy elégedett megrendelőink táborát fogja Ön is bővíteni, és hosszú időn keresztül sok örömteli pillanat helyszíne lesz az elkészült új terasz.

WPC TERASZBURKOLAT KIVITELEZÉS IGÉNY ESETÉN FORDULJON HOZZÁNK BIZALOMMAL

Üzenetküldés

Személyes egyeztetés

Telefonhívás

WPC TERASZBURKOLAT KIVITELEZÉSE, TELEPÍTÉSE, LERAKÁSA

TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ részlet…

Milyen alapra telepíthető WPC kültéri padlóburkolat?

A WPC teraszburkolat rendszer hordozó rétegének megválasztása egy igen fontos tényező a burkolat szakszerű telepítését és időtállóságát illetően, ezért minden esetben legyen körültekintő, vagy kérje ki hozzáértő szakember véleményét az alkalmasságot illetően! WPC teraszburkolatok kivitelezése, telepítése alkalmával a leggyakrabban előforduló hordozó rétegek:

  • vasalt-beton alap
  • kavics vagy zúzott-kő alap
  • önhordó, teherviselő alap-szerkezet

WPC teraszburkolat telepítés, kivitelezés beton alapra:

Minden esetben szükséges meggyőződni arról, hogy az alapfelület megfelelően sík és szilárd-e. A hordozó felület egyenetlensége nem haladhatja meg a 15 mm-t. Ellenkező esetben a terület újra betonozása vagy kiegyenlítése szükséges. Fontos tényező, hogy a terület vízelvezetése biztosított legyen. (Sajnos sok estben tapasztaljuk, hogy figyelmen kívül hagyják, pedig számos utólagosan jelentkező probléma elkerülhető lenne, ha a tervezés és kivitelezés alkalmával erre odafigyeltek volna.)

A WPC teraszburkolat rendszerek tartozékaként megvásárolható „alátét profilról” (alapidomról) általánosan elmondható, hogy önmagában „teherviselő” szerkezeti elemként nem felhasználható, mert teljes hosszában megtámasztást igényel. Amennyiben a hordozó réteg egyenetlensége szükségessé teszi, műanyag hézagoló lapkák használata megengedett, ezek elhelyezése maximum 25 cm-es közökkel szükséges.

A végső WPC teraszburkolat alapját képező alátét profilokat minden esetben rögzíteni kell. Az elhelyezési, kiosztási távolságok az egyes WPC teraszburkolat rendszerek között eltérő lehet, azonban általánosságban elmondható, hogy körülbelül 35-40 cm. Az egyes elemek rögzítését hosszirányban, ~80-90 cm-ként, a WPC profil keresztmetszetétől, illetve merevségétől függően szükséges elvégezni.

WPC teraszburkolat telepítés, kivitelezés kavics- vagy zúzott-kő alapra:

Közvetlenül és kizárólag kavics vagy zúzalék ágyra történő telepítése a burkolat rendszernek nem megengedett! Az alapidomokat minden esetben rögzíteni és alátámasztani szükséges, ezért ilyen esetben minimum 5 cm vastagságú betonlapok elhelyezése szükséges a kavics vagy zúzalék ágyra. A betonlapok kiosztásának teljes mértékben igazodnia kell az alapidomok kiosztásához (a fent leírtak szerint), és teljes hosszában biztosítani szükséges az alapidomok megtámasztását, rögzíthetőségét.

WPC teraszburkolat telepítés, kivitelezés önhordó, teherviselő alapszerkezetre:

A WPC teraszburkolat rendszert lehetőség van ún. önhordó szerkezetre is telepíteni. Ennek feltétele, hogy a szerkezet – a felhasználás jellegéhez igazodóan – statikailag kellően szilárd és masszív legyen, amit minden esetben erre a célra szakosodott szakemberrel ellenőriztessen! A szerkezet kialakításakor szükséges figyelembe venni az alapidomok kiosztásával, illetve a WPC teraszburkolat megtámasztásával kapcsolatos szabályokat.

KORÁBBI MEGRENDELŐINK ÍRTÁK RÓLUNK

Örülök, hogy a minőségi szolgáltatás nem halt ki teljesen. Köszönet a precíz, pontos, tiszta munkavégzésért! Minden a megbeszéltek szerint történt. Amit ígértek, azt pontosan betartották, ami már nagyon ritka! Nagyon köszönöm!”

(Gábor, Gárdony)

„Imádjuk az új teraszunkat, melyet az M-TREND Hungary Kft.-nek köszönhetünk. Azóta – ha lehetőség van rá – minden családi rendezvényt a teraszon bonyolítunk, a kicsik és felnőttek nagy megelégedésére.”

(Erika, Biatorbágy)

„Hálás köszönet a segítőkész és korrekt szolgáltatásért, melyet teraszburkolatunk megvásárlásakor kaptunk. Sikerült megtalálnunk a számunkra megfelelő burkolatot, amit profi módon kiviteleztek is. Szívesen ajánlom másoknak is!”

(Pál, XXII. ker.)

WPC ÉS FA TERASZBURKOLAT
REFERENCIA MUNKÁINK

Teraszburkolat - medence mellett
Hangulatos teraszburkolat megoldás - TrendDeck WPC burkolat
teraszburkolat - szigetelt födémen

BEJEGYZÉSEK WPC KIVITELEZÉS, LERAKÁS, TELEPÍTÉS TÉMÁBAN

WPC teraszburkolat kivitelezés

WPC teraszburkolat kivitelezés

Legyen szó fa-, vagy wpc teraszburkolat kivitelezési munkáról, sajnos sokak számára nem egyértelmű, hogy milyen szakemberhez  is forduljon, mivel a   hagyományos szakmunkák közül, egyikhez sem köthető közvetlenül a munka. Ha valamelyik szakmához mégis szeretnénk kötni...

bővebben